Следни испити

Мај/Јуни
П В С Ч П С Н
21222324252627
28293031123
45678910
11121314151617
18192021222324
сите

Новости

23 Мај 2018

Се известуваат студентите дека е објавен распоред за испити во јунска и септемвриска испитна сесија за академска 2017/18 год. за сите студиски програми.

Линк кон испитите од сите сесии.

повеќе

05 Април 2018

Распоред за испити во априлска испитна сесија за академска 2017/18 год. за сите студиски програми преземи

повеќе

13 Февруари 2018

Уписот на предмети од летен семестар за академската 2017/2018 год. без казна ќе се врши до 16.02.2018 год.

повеќе

02 Февруари 2018

Распоред за настава во летен семестар од академска 2017/18 год. за сите студиски програми преземи

повеќе

15 Јануари 2018

За студентите од прв, втор, трет, четврт и петти семестар задолжително пријавување на испитите за јануарска сесија преку iKnow системот.

повеќе

29 Ноември 2017

Познати добитниците на наградите за истражувачки труд и есеј на распишаниот награден конкурс на УКЛО. Две од првите три награди за студентите од ТФБ. Честитки до Филип Лазоски (прва награда) и Игор Стерјовски (трета награда) за истражувачки трудови. 

повеќе

30 Јануари 2015

Се известуваат студентите на Технички факултет – Битола дека заради новите законски прописи скриптарата нема да работи почнувајќи од 01.02.2015 год.

повеќе

Соопштенија - Графичко инженерство

13 Мај 2018 -

Kolokvium br. 2

1. Masini za graf. podgotovka, 14.05.2018 vo 10.00 casot

2. Primena na digitalnoto video vo tehnikata, 28.05.2018 vo 10.00 casot

3. Nauka za zivotnata sredina i Menadznent i zastita na zivotnata sredina, 23.05.2018 vo 10.00 casot

Red. prof. d-r. Kire Popovski

10 Мај 2018 -

Примена на Дигиталното видео во техниката - машински

 

20.06.2018

 

Индекс

Име и презиме

Оценка

Забелешка

6516

Зацевски Стефан

6

к

6527

Стојановски Дејан

6

 

 

Примена на Дигиталното видео во техниката - машински

 

хх.хх.2018

 

Индекс

Име и презиме

Кол-1

Кол-2

Оценка

Забелешка

6537

Ѓогиевски Горанче

40

37

9

 

6574

Митрушевски Петар

34

37

9

к

6575

Андоновска Ирена

40

40

9

 

6576

Саковски Антонио

40

40

9

к

6583

Ѓероска Елена

38

40

9

 

 

На сите Ви дадов 10 поени повеќе за присуство на часови. (максимална оценка по правилникот е 8-ка, 10 поени од присуство и 10 поени треба од семинарска). Кој сака 10-ка нека направи некоја семинарска од 10-тина страни и нека ми ја донеси или прати по е-маил. Може да етема било што поврзано со видео. (превод од српската скрипта, работа преку интернет, барање титлови, торенти ...)

Ред, проф. д-р. Кире Поповски

09 Мај 2018 -

заштита на животната средина - мехатроника

 

хх.хх.2018

 

Индекс

Име и презиме

Кол. 1

Кол. 2

Оценка

Забелешка

52

Дамевски Даниел

33

32

7

 

73

Цветков Ристе

33

32

7

 

74

Илиевски Петар

26

 

 

 

77

Атанасовски Христијан

0 - 0

 

 

 

79

Пејчиновски Јован

0 - 0

 

 

 

83

Анчевски Александар

26

32

6

 

 

заштита на животната средина - графика

 

хх.хх.2018

 

Индекс

Име и презиме

Кол. 1

Кол. 2

Оценка

Забелешка

1083

Поповска Дона

40

24

7

 

1087

Мијаковска Марија

40

24

7

 

1089

Милошевска Анастасија

37

32

7

 

1091

Шемшединовска Арзу

40

32

10

10+10

1096

Христовска Цвете

40

0

 

 

1100

Трајческа Климентина

40

44

10

10 + 10

1101

Топевска Марија

0

 

 

 

1105

Ралевска Јована

40

 

 

 

 

менаџмент и заштита на животната средина - индустриски менаџмент

 

хх.хх.2018

 

Индекс

Име и презиме

Кол. 1

Кол. 2

Оценка

Забелешка

899

Стојановска Наталија

40

 

 

10 + 10

900

Богоевска Моника

40

48

10

10 + 10

901

Гроздановски Кристијан

36

 

 

 

903

Ѓореска Сања

40

 

 

10 + 10

907

Стојаноска Ристова Адријана

40

40

10

20

908

Петровска Тамара

40

44

10

10 + 10

909

Милошев Драган

26

0

 

 

910

Пауноски Јовица

40

52

10

10

911

Топчијоски Илче

0 - 26

28

6

 

912

Насеска Ленче

33

 

 

 

913

Битие Асани

40

48

10

10

917

Марковски Јован

22

32

6

 

920

Соколов Илија

0

0

 

 

 

Студентите што не положиле прв колоквиум не може да полагаат втор колоквиум и треба да дојдат на испит. 

Студентите што се задоволни од конечната оценка треба да донесат пиријави кога ќе биде испитот и да го пријават во I-know системот.

За било какви грешки јавете ми.

Ред. проф. д-р. Кире Поповски

04 Мај 2018 -

Почитувани студенти,

Во прилог се резултатите од испитите по Математика во априлска сесија кај Вонр. Проф. Д-р Елена Котевска. Дополнителен испит ќе се спроведе на 08.05.2018 во 10:00 во Амфитеатарот. Студентите кои се поканети, но нема да се јават на дополнителниот испит ќе се смета дека не го положиле испитот.

Резултати од писмените испити по Математика кај Вонр. Проф. Д-р Елена Котевска од априлска испитна сесија 2018, 26.04.2018

Математика  1

Р.бр.

Индекс

Бодови

Оценка

Забелешка

1

5221

57

6

 

2

8079

0

5

 

3

5193

48

?

Изводи интеграли дополнителен испит

4

5180

34

?

Изводи интеграли дополнителен испит

5

5219

10

5

 

6

5215

10

5

 

7

70

45

?

Изводи интеграли дополнителен испит

8

8170

50

?

Изводи интеграли дополнителен испит

9

5203

35

?

Интеграли дополнителен испит

10

5202

71

8

 

11

5206

63

7

 

12

5205

34

?

Парцијална интеграција

13

73

51

6

 

14

5204

5

5

 

Математика  2

Р.бр.

Индекс

Бодови

Оценка

Забелешка

1

5166

15

5

Да се јави на увид

2

64

25

5

 

Нумерички Методи, Веројатност и Статистика –поправен колоквиум

Р.бр.

Индекс

Бодови

Оценка

Забелешка

1

5167

40

 

 

2

5163

80

 

 

3

5183

30

 

 

02 Мај 2018 -

Rezultati po Angliski jazik 04-18

Rezultati

ispit Angliski jazik 04-18

1.227 0

2.749 30

3.8190 56

4.8226 51

5.1096 30

6.1091 30

7.8209 59

8.894 60

Kandidatite pod reden br. 1,2,5 i 6 da se javat na dopolnitelen pismen ispit na 8.05.2018g (vtornik) vo 11.30h.

Ostanatite da se javat za vpisuvanje na ocenki na 8.05.2018 g (vtornik) vo 11.30h.

Bitola, 02.05.2018 od predm. nast.

26 Април 2018 -

Примена на Дигиталното видео во техниката - машински

 

20.06.2018

 

Индекс

Име и презиме

Оценка

Забелешка

6516

Зацевски Стефан

6

к

 

Примена на Дигиталното видео во техниката - менаџмент

 

20.06.2018

 

Индекс

Име и презиме

Оценка

Забелешка

803

Младеновска Елена

8

 

 

Наука за животната средина - ЕЗЖС

 

20.04.2018

 

Индекс

Име и презиме

Оценка

Забелешка

87

Сотировска Виолета

8

 

 

Спировски Дејан, 6527, не положи, ама може да полага со групата од графички кога тие ќе побараат да се полага.

д-р. Кире Поповски

22 Април 2018 -

РЕЗУЛТАТИ

полагањето на 18.04.2018 г.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Зацевски Стефан, 6516, нема положено и ако сака може да полага повторно на 26.04.2018 во 10.00

Младеновска Елена, 803, нема положено и ако сака може да полага повторно на 26.04.2018 во 10.00

Топчијоски Илче, 911, положи со 26 поени

Атанасовски Христијан, 77, нема положено

Пејчиновски Јован, 79, нема положено

Ред. проф. д-р. Кире Поповски

13 Април 2018 -

Наука за животната средина - ЕЗЖС

 

хх.хх.2018

 

Индекс

Име и презиме

Кол. - 1

Кол. - 2

Оценка

Забелешка

72

Зентоски Александар

29

 

 

 

 

заштита на животната средина - мехатроника

 

хх.хх.2018

 

Индекс

Име и презиме

Кол. 1

Кол. 2

Оценка

Забелешка

52

Дамевски Даниел

33

 

 

 

 

 

 

заштита на животната средина - графика

 

хх.хх.2018

 

Индекс

Име и презиме

Кол. 1

Кол. 2

Оценка

Забелешка

1083

Поповска Дона

40

 

 

 

1087

Мијаковска Марија

40

 

 

 

1091

Шемшединовска Арзу

40

 

 

10+10

1096

Христовска Цвете

40

 

 

 

 

 

 

 

менаџмент и заштита на животната средина - индустриски менаџмент

 

хх.хх.2018

 

Индекс

Име и презиме

Кол. 1

Кол. 2

Оценка

Забелешка

 

Стојаноска Адријана

 

 

 

20

899

Стојановска Наталија

40

 

 

10

900

Богоевска Моника

40

 

 

 

900

Богоевска Моника

 

 

 

10

901

Гроздановски Кристијан

36

 

 

 

903

Ѓореска Сања

40

 

 

10

907

Ристова Адријана

40

 

 

 

908

Петровска Тамара

40

 

 

10

910

Пауноски Јовица

40

 

 

10

912

Насеска Ленче

33

 

 

 

913

Битие Асани

40

 

 

10

920

Соколов Илија

0

 

 

 

 

За било какви грешки (бр. на индекс, име, смер ...) известете ме по e-mail.

 

Пед. проф.д-р. Кире Поповски

08 Февруари 2018 -

Почитувани студенти, 

Во прилог се резултатите од повторениот испит по Математика 1 и Математика 2 на 02.02.2018. Увид кога сакате на посетни саати до 15.02.2018. Студентите кои беа повикани, а не се јавија на повторениот испит, ги сметам за неположени.

Вонр. Проф. Д-р Елена Котевска

Р.бр.

Индекс

Бодови

Оценка

Забелешка

1

5211

31

5

 

2

5221

25

5

 

3

5215

5

5

 

4

5216

40

?

Интеграли да дополага

5

5204

20

5

 

6

78

18

5

 

7

5217

35

5

 

8

5203

2

5

 

9

5202

33

5

 

10

62

0

5

 

11

70

10

5

 

12

61

33

5

 

06 Февруари 2018 -

Ред. Проф. д-р. Кире Поповски

 

Предмет

Ден

Час

Училница

1.

Машини за граф. подготовка

понеделник

9.45 - 13.05

417

2.

Наука за Ж.С.

и сите предмети кои содржат во насловот

„животна средина“

среда

8.50 - 13.05

415

3.

Прмена на дигиталното видео во техниката

четврток

8.50 - 12.15

203

4.

Посетни часови во деновите на предавањата

 

 

418

 

Термините се дадени од Деканатот.

За некои промени потребно е договор со студентите.

Информации имате на www.tfb.edu.mk во „соопштенија“.

За да поставите прашање може на e-mail: kire.popovski"@uklo.edu.mk

.

<< претходно | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |