Следни испити

Февруари/Март
П В С Ч П С Н
19202122232425
2627281234
567891011
12131415161718
19202122232425
сите

Новости

16 Февруари 2018

Се известуваат студентите дека задолжително и самостојно треба да ја пополнат анкетата која е поставена во нивното електронско досие во iKnow системот.

повеќе

13 Февруари 2018

ГОДИШЕН ИЗВЕШТАЈ ЗА НАУЧНОИСТРАЖУВАЧКИ ПРОЕКТ

МОДЕЛ НА СООБРАЌАЈНА ПОЛИТИКА ВО ФУНКЦИЈА НА ОДРЖЛИВИОТ РАЗВОЈ НА РЕПУБЛИКА СЛОВЕНИЈА И РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

повеќе

13 Февруари 2018

Уписот на предмети од летен семестар за академската 2017/2018 год. без казна ќе се врши до 16.02.2018 год.

повеќе

02 Февруари 2018

Распоред за настава во летен семестар од академска 2017/18 год. за сите студиски програми преземи

повеќе

22 Јануари 2018

Се известуваат студентите на втор циклус на студии, на Отсекот за сообраќај и транспорт, дека запишувањето на летен семестар можат да го направат во периодот од 01.02 до 09.02.2018 година.

повеќе

19 Јануари 2018

Уписот на предмети од летен семестар за академската 2017/2018 год. ќе започне на 24.01.2018 год.

повеќе

15 Јануари 2018

За студентите од прв, втор, трет, четврт и петти семестар задолжително пријавување на испитите за јануарска сесија преку iKnow системот.

повеќе

02 Јануари 2018

Почитувани студенти,

Пред се, Ви ја честитам Новата 2018. година и Божиќните празници и Ви посакувам многу среќа, здравје и се најубаво во животот.

Во прилог е конечниот распоред за ЈАНУАРСКА СЕСИЈА АКАДЕМСКА 2017-2018.
Ви благодарам за соработката.

Со почит,

проф, д-р Верица Данчевска
продекан за настава

повеќе

29 Ноември 2017

Познати добитниците на наградите за истражувачки труд и есеј на распишаниот награден конкурс на УКЛО. Две од првите три награди за студентите од ТФБ. Честитки до Филип Лазоски (прва награда) и Игор Стерјовски (трета награда) за истражувачки трудови. 

повеќе

15 Ноември 2017

Список на примени кандидати на втор циклус универзитетски студии на ОТСЕКОТ ЗА СООБРАЌАЈ И ТРАНСПОРТ во академската 2017/2018 година (сите уписни рокови)

повеќе

30 Јануари 2015

Се известуваат студентите на Технички факултет – Битола дека заради новите законски прописи скриптарата нема да работи почнувајќи од 01.02.2015 год.

повеќе

Соопштенија

Сообраќај и транспорт

19 Февруари 2018 -

 

Резултати од колоквиумот одржан на ден 13.02.2018 год кај проф. СТОИМКО ЗЛАТКОВСКИ

 

Индекс Оценка
8208 9
8135 6
8123 6
8109 6
8101 8
8042 6

Машински

19 Февруари 2018 -

Студентите

Трајкоски Петар 6586

Бубарџиу Самир 6594

што полагаа РАЗМЕНУВАЧИ НА ТОПЛИНА на 19.02.2018 имаат само по 20 поени и НЕ го положија испитот.

д-р. Кире Поповски

Сообраќај и транспорт

16 Февруари 2018 -

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Поради технички проблеми, резултатите од колоквиумот кај проф. Стоимко Златковски од 13.02.2018 год ќе бидат објавени во Понеделник (19.02.2018 год), после 15:00 часот.

08 Февруари 2018 -

Почитувани студенти, 

Во прилог се резултатите од повторениот испит по Математика 1 и Математика 2 на 02.02.2018. Увид кога сакате на посетни саати до 15.02.2018. Студентите кои беа повикани, а не се јавија на повторениот испит, ги сметам за неположени.

Вонр. Проф. Д-р Елена Котевска

Р.бр.

Индекс

Бодови

Оценка

Забелешка

1

5211

31

5

 

2

5221

25

5

 

3

5215

5

5

 

4

5216

40

?

Интеграли да дополага

5

5204

20

5

 

6

78

18

5

 

7

5217

35

5

 

8

5203

2

5

 

9

5202

33

5

 

10

62

0

5

 

11

70

10

5

 

12

61

33

5

 

06 Февруари 2018 -

Ред. Проф. д-р. Кире Поповски

 

Предмет

Ден

Час

Училница

1.

Машини за граф. подготовка

понеделник

9.45 - 13.05

417

2.

Наука за Ж.С.

и сите предмети кои содржат во насловот

„животна средина“

среда

8.50 - 13.05

415

3.

Прмена на дигиталното видео во техниката

четврток

8.50 - 12.15

203

4.

Посетни часови во деновите на предавањата

 

 

418

 

Термините се дадени од Деканатот.

За некои промени потребно е договор со студентите.

Информации имате на www.tfb.edu.mk во „соопштенија“.

За да поставите прашање може на e-mail: kire.popovski"@uklo.edu.mk

.

Графичко инженерство

04 Февруари 2018 -

Резултати од јануарската сесија кај Ред. Проф. д-р. Кире Поповски

 

Примена на Дигиталното видео во техниката - графички

 

16.01.2018

 

Индекс

Име и презиме

Оценка

Забелешка

1004

Еленов Диме

6

 

1051

Стојановска Љубица

8

 

 


Наука за животната средина - ЕЗЖС

 

24.01.2018

 

Индекс

Име и презиме

Оценка

Забелешка

70

Арсиќ Иван

7

 

 

машини за графичка доработка 

 

24.01.2018

 

Индекс

Име и презиме

Оценка 

Забелешка 

1043

Темелкоски Никола

9

к

1047

Зузаровски Јордан

9

к

1049

Стевановски Христијан

8

 

 

 

композиција на мултимедијални проекти

 

24.01.2018 г.

 

Индекс

Име и презиме

Кол.-1

Кол.-2

Оценка

Забелешка

1044

Нурџан Иса

20

 

7

 

1065

Московска Христина

0

0

 

 

1071

Наумовски Андријан

40

20

8

к

1072

Цветановски Петар

40

37

10

10

1073

Темелкоски Христијан

42

30

9

 к

1074

Велески Миле

40

27

8

 к

1075

Макреовска Ивана

45

37

10

10 к

 

 

Разменувачи на топлина, машински

 

24.01.2018 г.

 

Индекс

Име и презиме

Кол.-1

Кол.-2

Оценка

Забелешка

6603

Талевски Стефан

25

20

8

10

6604

Димовски Благој

40

35

10

10+10

6608

Давчев Зоран

0-30

20

6

10

6609

Сирмев Горан

0-30

20

7

10+10

6611

Меровски Николче

0-20

30

6

10

6612

Илиевски Емилијан

0-20

25

6

10

6616

Велјановски Дејан

0-20

20

6

10

6621

Пајмакоски Владимир

 

 

6

 

6623

Богев Горан

0-25

30

8

10+10

 

менаџмент и заштита на животната средина - индустриски менаџмент

 

24.01.2018

 

Индекс

Име и презиме

Кол. 1

Кол. 2

Оценка

Забелешка

876

Крстевска Анастасија

30+5

33

10

10 + 10

877

Ефремов Илија

0-20

20

6

 

879

Кочовски Бојан

30+5

20

7

 

880

Цвртаноски Дејан

0-20

20

6

 

882

Митревска Мартина

0-30

20

6

 

884

Марковска Марија

25+5

33

10

10 + 10

886

Наумовска Елеонора

0-30

37

9

10

887

Наумовска Габриела

20-25

20

6

 

890

Лазароска Јована

20+5

37

9

10

891

Дејкоска Анѓела

0-20

20

7

10

892

Конеска Габриела

30+5

40

10

10

895

Дејкоска Тамара

25+5

20

7

10

897

Жабјановска Тамара

0-20

40

9

10

 

 

 

 

Ред. Проф. д-р. Кире Поповски

Сообраќај и транспорт

31 Јануари 2018 -

Резултати

Резултатите од испитите во јануарска испитна сесија 2018 се наоѓаат во делот „матерјали“ под соодветен предмет.

Проф. др. Никола Крстаноски

31 Јануари 2018 -

Zakazuvanje na termin za nastava

Se molat site studenti koi vo letniot semestar go izbrale predmetot Angliski jazik da se javat kaj prof. D-r Viktorija Petkovska,kabinet br 214,na 07.02.2018 god vo 10h zaradi zakazuvanje na termin za nastava.

Bitola, 31.01.2018 od pred.nast.

30 Јануари 2018 -

Почитувани студенти, 

Во прилог се резултатите од Јануарска сесија. Положените студенти можат да земат оценки од утре за време на посетни саати. Испитот во петок ќе се одржи во 11 часот во просторија бр.9. Доколку има заинтересирани студенти, од утре може да се одржуваат часови за вежбање. Студентите кои нема да дојдат во петок или кои нема да се јават кај професорката, ќе се сметаат за неположени.

Вондреден професор Д-р Елена Котевска

Р.бр.

Индекс

Бодови

Оценка

Забелешка

Математика 1

1

62

?

?

На повторен испит во петок

2

5220

60

?

На повторен испит за изводи

3

5216

?

?

На повторен испит во петок

4

5206

5

/

На повторен испит во петок (ако сака)

5

5205

10

/

На повторен испит во петок (ако сака)

7

5202

5

/

На повторен испит во петок (ако сака)

8

5215

5

/

На повторен испит во петок (ако сака)

9

5221

30

?

На повторен испит во петок

10

5207

55

?

Оценка да се дооформи со прв колоквиум

11

5211

25

/

На повторен испит во петок (ако сака)

12

5193

?

?

На повторен испит во петок

13

5204

0

/

На повторен испит во петок (ако сака)

14

73

26

/

На повторен испит во петок

15

70

35

/

На повторен испит во петок

16

78

10

/

На повторен испит во петок (ако сака)

17

5203

17

/

На повторен испит во петок (ако сака)

18

5217

27

/

На повторен испит во петок

Математика 2

1

5188

52

6

 

2

61

35

?

На повторен испит во петок

3

64

8

5

 

4

63

60

6

 

5

5176

51

6

 

7

5183

51

6

 

30 Јануари 2018 -

Rezultati angliski jazik zimski 01-18

1.8206  41

2.901 42

3.8193 60

4.8226 41

5.1099 41

6.8211 60

7.8203 41

8.1083 45

9.5214 60

10.5203 51

11.5219 51

12.1097 41

Vpisuvnje na ocenki za site koi polozile (i onie preku kolokviumi) na 06.02.2018 (vtornik) vo 11.30h vo kabinet br.214

Bitola, 30.01.2018 od pred.nast.

<< претходно | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |