Следни испити

Декември/Јануари
П В С Ч П С Н
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456
78910111213
сите

Новости

30 Ноември 2018

Се известуваат студентите запишани на ВТОРИОТ ЦИКЛУС на студиската програма СООБРАЌАЈ И ТРАНСПОРТ дека за реализација на наставата на задолжителниот предмет МАТЕМАТИЧКИ МЕТОДИ ВО СООБРАЌАЈОТ се закажани следните термини:
07.12.2018 во 12:00 h
14.12.2018 во 12:00 h
21.12.2018 во 12:00 h
28.12.2018 во 12:00 h
05.01.2019 во 12:00 h
12.01.2019 во 12:00 h
Наставата ќе се изведува во КАБИНЕТ број 4.

повеќе

08 Ноември 2018

Почитувани, објавен е Четврт уписен рок за II циклус на студии и Трет уписен рок за III циклус на студии.

Пријавување за II циклус е на 12.11.2018 и 13.11.2018, а уписот е на 20.11.2018.

Пријавување за III циклус е на 12.11.2018, 13.11.2018 и 14.11.2018, а уписот е на 23.11.2018.

повеќе

08 Ноември 2018

Почитувани студенти објавена е распоредот за Ноемвриска испитна сесија.

Распоред на испити за Ноемвриска испитна сесија.

повеќе

07 Ноември 2018

Почитувани студенти, во прилог ви е даден 

Конкурс за стипендија од Програмата за пракса на германското стопанство
Конкурсот е отворен до 13 ноември
Може да аплицирате онлајн на страната: 


https://www.djindjic-stipendienprogramm.de/


Стипендирана пракса по струка во Германија, која воедно трае од три до шест месеци. Наменета е за студенти од трета и четврта година додипломски студии, мастер студии и докторски студии.

Информации може да најдете и овде.

 

повеќе

07 Ноември 2018

 

Одлука за прием на кандидати за Втор циклус студии по Сообраќајно-транспортно инженерство во учебната 2018/2019.

повеќе

31 Октомври 2018

Почитувани, на 06.11.2018 год. од 17-20 часот, на Технички факултет – Битола ќе се одржи презентација на тема Фотоволтаични Системи - Сите Одговори На Едно Место (Битола), организирана од  Ротари Клуб „Битола„ и „Широк сокак„, Технички факултет-Битола, Ефикс Електрикал.

Презентацијата и влезот се слободни.

Регистрација за присуство: info@efixelectrical.com.mk

Име и презиме, тел. број и електронска адреса.

повеќе

30 Октомври 2018

 Одлука за прием на кандидати на III циклус студии на Технички факултет во Вториот уписен рок 2018/19.

повеќе

12 Октомври 2018

Се известуваат студентите дека уписите за сите отсеци на Техничкиот факултет, ќе се вршат без казна заклучно со 17.10.2018год (среда).

повеќе

09 Октомври 2018

Почитувани студенти, во продолжение е да даден

О Г Л А С за доделување стипендии за студенти на Техничкиот факултет при Универзитетот „Св.Климент Охридски“, Битола.

повеќе

06 Октомври 2018

Информација за студентите на Втор циклус студии Сообраќај и транспорт

УПИСИТЕ ЗА СТУДЕНТИТЕ КОИ ГО ПРЕЗАПИШУВААТ ЗИМСКИОТ СЕМЕСТАР НА ВТОР ЦИКЛУС АКАДЕМСКИ СТУДИИ СООБРАЌАЈ И ТРАНСПОРТ, ќе започнат на 15.10.2018 год.

повеќе

03 Октомври 2018

Почитувани студенти, објавен е распоредот за настава за академската 2018/2019 за сите студиски програми. 

Распоред за настава за академска 2018/2019.

повеќе

02 Октомври 2018

 

 

повеќе

01 Октомври 2018

Дополнителен конкурс за прв циклус студии - четврт уписен рок
(За кандидати со државна матура, со завршен испит или училишна матура. Пријавување на 03.10.2018 год.)

Конкурсот е даден на следниот линк.

повеќе

28 Септември 2018

Почитувани студенти,  објавен е распоредот за настава за Прв семестар за академската 2018/2019 за сите студиски програми. 

Распоред за Прв семестар за академска 2018/2019.повеќе

26 Септември 2018

Се покануваат сите нови студенти кои се запишаа во прва година на Технички факултет во Битола да присуствуваат на ПРВИОТ АКАДЕМСКИ ЧАС кој ќе се одржи на 01. 10. 2018 во 11,00 часот во Свечената сала во факултетот. Со овј чин започнува Новата академска 2018/19 година, а новите студенти1 стануваат академски граѓани на Република Македонија. 

Ви посакуваме многу среќа и успешно студирање.

повеќе

20 Септември 2018

Се известуваат сите студенти од втора, трета и четврта година, кои ќе вршат упис на зимскиот семестар во академската 2018/19, претходно, МОРА, задолжително да ја пополнат студентската анкета која им е достапна во нивното електронско досие.

             Во спротивно, нема да можат да го спроведат уписот.

повеќе

20 Септември 2018

Се известуваат студентите дека уписите за II, III и IV година за студентите од сите отсеци на Техничкиот факултет (Електротехнички, Машински, Сообраќај и транспорт, Индустриски менаџмент, Графички) ќе се вршат од 24.09.2018 год.

повеќе

11 Септември 2018

Објавени конкурсите за втор и трет циклус студии на УКЛО

повеќе

15 Јануари 2018

За студентите од прв, втор, трет, четврт и петти семестар задолжително пријавување на испитите за јануарска сесија преку iKnow системот.

повеќе

30 Јануари 2015

Се известуваат студентите на Технички факултет – Битола дека заради новите законски прописи скриптарата нема да работи почнувајќи од 01.02.2015 год.

повеќе

Магистерски трудови 2017/2018

15.11.2017г. - Дизајн на прототип за компјутерски управувана машина - Александар Матески

14.02.2018г. - Зголемување на коефициентот на употребливост на аеродром Скопје со примена на систем за навигација заснована врз перформанси - Сашко Штерјов

14.02.2018г. - Имплементација на проектен план за превенција од излетување и пролизгување на воздухопловите од полетно-слетната патека на аеродром Скопје - Марјан Прпоски

10.05.2018г. - Човечките ресурси како стратешка функција на организациите - Марина Спировска
Комисија: д-р Константин Петковски (ninopet@mt.net.mk), д-р Силвана Ангелевска (silvana.angelevska@uklo.edu.mk), д-р Иво Кузманов (ivo.kuzmanov@tfb.uklo.edu.mk)

05.06.2018г. - Резултати од испитувањата при примена на аеросолната метода за прочистување на воздухот - Зафировска Софија
Комисија: ред. проф. д-р Владимир Мијаковски (vladimir.mijakovski@tfb.uklo.edu.mk), ред. проф. Цвете Димитриеска (cvete.stefanovska@tfb.uklo.edu.mk), доц. д-р Севде Ставрева (sevde.stavreva@tfb.uklo.edu.mk)

 

12.06.2018г. - Анализа на безбедноста во сообраќајот на локално ниво со примена на индикатори – студија на случај за Република Македонија - Дејан Данчевски
Комисија: вонр. проф. д-р Зоран Јошевски (zoran.josevski@tfb.uklo.edu.mk), ред. проф. д-р Стоимко Златковски (stoimko.zlatkovski@tfb.uklo.edu.mk), ред. проф. д-р Иле Цветановски (ile.cvetanovski@tfb.uklo.edu.mk)
03.07.2018 - Конечна верзија

 

12.06.2018г. - Унапредување на ТИР системот во Република Македонија и потребата од cost – benefit анализа за користење на електронските алатки за ТИР - Оливера Миовска
Комисија: red. prof. d-r Verica Danchevska (verica.dancevska@tfb.uklo.edu.mk), red. prof. d-r Ivo Dukoski (stoimko.zlatkovski@tfb.uklo.edu.mk), red. prof. d-r Ile Cvetanovski (ile.cvetanovski@tfb.uklo.edu.mk)
03.07.2018 - Конечна верзија

 

12.06.2018 - Предлог модел за авто школа и испитен центар за полагање на возачки испити според директивите на сообраќајната политика на ЕУ - Бојан Славковиќ
Комисија: red. prof. d-r Verica Danchevska (verica.dancevska@tfb.uklo.edu.mk), red. prof. d-r Ivo Dukoski - stoimko.zlatkovski@tfb.uklo.edu.mk, red. prof. d-r Ile Cvetanovski (ile.cvetanovski@tfb.uklo.edu.mk)
03.07.2018 - Конечна верзија

03.09.2018 Истражување на време на стоење на стојалишта на ЈГП
Комисија: Проф. др. сц. Никола Крстаноски, ментор (nikola.krstanoski@tfb.uklo.edu.mk), Проф. др. сц. Иво Дукоски (divo@t-mk), Проф. др. сц. Васка Атанасова (vaska atanasova@tfb.uklo.edu.mk)