Следни испити

Октомври/Ноември
П В С Ч П С Н
15161718192021
22232425262728
2930311234
567891011
12131415161718
сите

Новости

12 Октомври 2018

Се известуваат студентите дека уписите за сите отсеци на Техничкиот факултет, ќе се вршат без казна заклучно со 17.10.2018год (среда).

повеќе

09 Октомври 2018

Почитувани студенти, во продолжение е да даден

О Г Л А С за доделување стипендии за студенти на Техничкиот факултет при Универзитетот „Св.Климент Охридски“, Битола.

повеќе

06 Октомври 2018

Информација за студентите на Втор циклус студии Сообраќај и транспорт

УПИСИТЕ ЗА СТУДЕНТИТЕ КОИ ГО ПРЕЗАПИШУВААТ ЗИМСКИОТ СЕМЕСТАР НА ВТОР ЦИКЛУС АКАДЕМСКИ СТУДИИ СООБРАЌАЈ И ТРАНСПОРТ, ќе започнат на 15.10.2018 год.

повеќе

03 Октомври 2018

Почитувани студенти, објавен е распоредот за настава за академската 2018/2019 за сите студиски програми. 

Распоред за настава за академска 2018/2019.

повеќе

02 Октомври 2018

 

 

повеќе

01 Октомври 2018

Дополнителен конкурс за прв циклус студии - четврт уписен рок
(За кандидати со државна матура, со завршен испит или училишна матура. Пријавување на 03.10.2018 год.)

Конкурсот е даден на следниот линк.

повеќе

28 Септември 2018

Почитувани студенти,  објавен е распоредот за настава за Прв семестар за академската 2018/2019 за сите студиски програми. 

Распоред за Прв семестар за академска 2018/2019.повеќе

26 Септември 2018

Се покануваат сите нови студенти кои се запишаа во прва година на Технички факултет во Битола да присуствуваат на ПРВИОТ АКАДЕМСКИ ЧАС кој ќе се одржи на 01. 10. 2018 во 11,00 часот во Свечената сала во факултетот. Со овј чин започнува Новата академска 2018/19 година, а новите студенти1 стануваат академски граѓани на Република Македонија. 

Ви посакуваме многу среќа и успешно студирање.

повеќе

20 Септември 2018

Се известуваат студентите дека уписите за II, III и IV година за студентите од сите отсеци на Техничкиот факултет (Електротехнички, Машински, Сообраќај и транспорт, Индустриски менаџмент, Графички) ќе се вршат од 24.09.2018 год.

повеќе

20 Септември 2018

Се известуваат сите студенти од втора, трета и четврта година, кои ќе вршат упис на зимскиот семестар во академската 2018/19, претходно, МОРА, задолжително да ја пополнат студентската анкета која им е достапна во нивното електронско досие.

             Во спротивно, нема да можат да го спроведат уписот.

повеќе

11 Септември 2018

Објавени конкурсите за втор и трет циклус студии на УКЛО

повеќе

15 Јануари 2018

За студентите од прв, втор, трет, четврт и петти семестар задолжително пријавување на испитите за јануарска сесија преку iKnow системот.

повеќе

30 Јануари 2015

Се известуваат студентите на Технички факултет – Битола дека заради новите законски прописи скриптарата нема да работи почнувајќи од 01.02.2015 год.

повеќе

Докторски Дисертации 2017/2018

19.10.2017г. - Модел за имплементирање на шест сигма за подобрување на оперативната ефикасност во индустриското производство на автомобилска електроника - м-р Горан Тасевски

05.02.2018г. - Идентификување на релевантни фактори и развој на модел за oпределување на нивоto на услуга на велoсипедските тoкoви вдoлж градските сooбраќајници

26.04.2018г. - Модел за прогнозирање на побарувачката на сообраќај за регионот Анаморава - м-р Рамадан Дураку

23.05.2018г. - Влијанието на сообраќајната политика врз интеграцијата на патната мрежа на Косово во европска унија - м-р Мухамед А. Красниќи
Комисија: ред. проф. д-р Верица Данчевска (verica.dancevska@tfb.uklo.edu.mk), ред. проф. д-р Иво Дукоски (divo@t-home.mk), ред. проф. д-р Иле Цветановски (ile.cvetanovski@tfb.uklo.edu.mk), вонр. проф. д-р Насер Лајки (naserlajqi@uni-pr.edu), насловен вонр. проф. д-р Перо Стафановски (stefanovski.pero@gmail.com)
Авторезиме

 


 

Модел за прогнозирање на побарувачката на сообраќај за регионот Анаморава - м-р Рамадан Дураку
Комисија: ред. проф. д-р Никола Крстаноски (nikola.krstanoski@tfb.uklo.edu.mk), ред. проф. д-р Васка Атанасова (vaska.atanasova@tfb.uklo.edu.mk), ред. проф. д-р Виолета Маневска (violeta.manevska@uklo.edu.mk), вонр. проф. д-р Валентина Басариќ (plast@uns.ac.rs), ред. проф. д-р Марија Маленковска Тодорова (marijamalenkovska@gmail.com)
Преземи: Работна верзија, 30.05.2018г.
Преземи: Конечна верзија, 14.06.2018г.
Преземи: Авторезиме, 18.06.2018г.