Следни испити

Декември/Јануари
П В С Ч П С Н
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567
891011121314
сите

Новости

29 Ноември 2017

Познати добитниците на наградите за истражувачки труд и есеј на распишаниот награден конкурс на УКЛО. Две од првите три награди за студентите од ТФБ. Честитки до Филип Лазоски (прва награда) и Игор Стерјовски (трета награда) за истражувачки трудови. 

повеќе

21 Ноември 2017

Се известуваат студентите кои ги полагаат следните предмети:

Аналогна електроника, Мерно-аквизициски системи и Електроника за сообраќајни инженери

кај проф. д-р Цветко Митровски, дека истите ќе ги одржи проф. д-р Миле Спировски на 24.11.2017 год. во терминот од 14h.

повеќе

15 Ноември 2017

Список на примени кандидати на втор циклус универзитетски студии на ОТСЕКОТ ЗА СООБРАЌАЈ И ТРАНСПОРТ во академската 2017/2018 година (сите уписни рокови)

повеќе

10 Ноември 2017

Распоред за испити во ноемвриска испитна сесија за академска 2017/18 год. за сите студиски програми преземи

повеќе

06 Август 2017

Понеделник 07.08.2017, Хотел Театар - Битола
од 10:00-13:00 „На кафе со ЕУ ИПА Проектот"
Центарот за вработување Битола организира информативен настан од неформалнен карактер во рамките на ЕУ-ИПА Проектот „Поддршка за вработување на млади" за младите невработени лица, на возраст до 29 год., активни баратели на работа.

повеќе

01 Август 2017

Им се соопштува на студентите дека испитите за септемвриска сесија од зимски семестар кај проф. д-р Мирка Поп Николова Радевска од среда 31. 08. 2017 се презакажуваат на 21. 08. 2017 во 10 часот - училна 12.

Распоред за испити во септемвриска сесија

повеќе

15 Август 2016

Се известуваат студентите дека отворено е електронското пријавување на испити во iKnow системот за септемвриска сесија. Студентите задолжително треба електронски да се пријават во iKnow системот.

повеќе

30 Јануари 2015

Се известуваат студентите на Технички факултет – Битола дека заради новите законски прописи скриптарата нема да работи почнувајќи од 01.02.2015 год.

повеќе

Вонр. проф. д-р Митко Костов

associate prof. Dr Mitko Kostov

Материјали >>


Основна литература:

 • Момчило Богданов "Теорија на електрични кола", Факултет за електротехника и информациски технологии, Скопје, 2008

 • Рамез Елмасри / Шамкант Б. Навати, Основи на системи со бази на податоци, ISBN 978-608-4535-68-3, 2010 – преведени книги од Влада

 • Чарлс Александер, Метју Садику "Основи на електрични кола" – преведени книги од Влада

 • Б. П. Латхи "Современи дигитални и аналогни комуникациски системи"

 • Пол Дејтел / Харви Дејтел “Како се програмира С++“

Кабинет 200 Локал Дир. телефон 389-47-20.77.02 Email mitko.kostov@uklo.edu.mk Консултации вторник (10.30-12.00h) и среда (10.30-12.00h)
Биографија

 

Welcome

Mitko B Kostov

 

Contact

St. Kliment Ohridski University
Faculty of Technical Sciences
Ivo Lola Ribar BO 99, BitolaMacedonia

Tel: 389-47.20.77.11, fax: 389-47-20.33.70


Email: Mitko.Kostov at uklo.edu.mk

Personal website: https://sites.google.com/a/uklo.edu.mk/mitko-kostov


Curriculum Vitae

 • (available in pdf)

Academic grades

 • Ph.D. Degree in Technical Sciences, Sts Cyril and Methodius University, Skopje, MKD, Mar. 2008
 • Master of Science in Electrical Engineering, Sts Cyril and Methodius University, Skopje, MKD, May 2000
 • Diploma Degree in Electrical Engineering, Sts Cyril and Methodius University, Skopje, MKD, May 1997

Current position

 • Associate Professor (Jun. 2013 - now)
 • Vice-Dean (Sept. 2014 - now)

Research interest

 • Wavelet based image processing and denoising

 • Wavelet based search in images databases

 • Nuclear medicine images

 • NPR-QMF banks

Publications list

Membership in profession. organizations

 

View Mitko Kostov's profile on LinkedIn
Follow me on ResearchGate